Există o mulțime de legi pe care trebuie să le urmăm pentru a menține ordinea și pacea în societate. Însă există unele despre care ne întrebăm uneori cum au ajuns să fie promulgate, probabil sunt reminiscențe din vremuri străvechi, așa că oare sunt necesare? Aruncă o privire asupra câtorva ciudățenii în materie legală.
Legi și regulamente neobișnuite din lume
- În statul Wyoming din Statele Unite este obligatoriu ca o clădire care valorează peste 100,000 de dolari să cheltuie cel puțin 1% din investiție pentru opere de artă și obiecte de decor.
- Dacă ești un locuitor din vestul Australiei, ar trebui să știi că nu poți deține mai mult de 50 kg de cartofi în același timp – are legătură cu limita de import și, bineînțeles, nu se aplică dacă ești un fermier pe plantația proprie.
- Tailanda este faimoasă pentru legile ciudate pe care le adoptă. De exemplu, aici nu poți consuma alcool decât între orele 11,00-14,00, sau după ora 17,00. Și da, este valabil și în baruri sau restaurante.
- Dacă vizitezi Singapore, te vei putea delecta cu multe preparate delicioase specifice regiunii, însă dacă îți dorești o gumă de mestecat după masă, vei fi dezamăgit. Această țară a interzis mestecarea gumei în 1992, însă există și o excepție: dacă poți dovedi că guma respectivă de mestecat ți-a fost prescrisă în scop terapeutic, atunci este ok dacă ești prins mestecând.
- Bicicliștii din Mexic sunt obligați să mențină în permanență picioarele pe pedale, mâinile pe mâner și privirea înainte, altfel pot fi amendați pentru imprudență în manevrarea bicicletei. Este o idee destul de bună, având în vedere riscurile la care se expun bicicliștii, mai ales în orașele mari.
- Turiștii străini care vizitează Acropolele sau Colosseumul din Grecia ar trebui să-și schimbe pantofii cu toc cu o pereche de teniși comozi. Pe lângă eventualul disconfort, este interzis să porți pantofi cu toc când vizitezi vestigiile Greciei antice, deoarece trebuie să protejezi artifactele de uzură. Și, oricum, tocurile înalte pe pavajele de piatră nu sunt o idee foarte bună.
- O lege națională din Canada prevede ca 35% din totalul melodiilor emise să fie a artiștilor locali canadieni, pentru a ajuta la promovarea talentelor proprii.