Societatea europeană este destul de deschisă la noi idei și concepte, iar acest lucru se reflectă și în regulamentele în ce privește fumatul și consumul de produse pe bază de canabis. Pentru mulți, marijuana este parte a vieții de zi cu zi și nu este un subiect interzis sau tabu, ba chiar multă lume crește plantele în propria locuință. Dar doar câteva din țările europene au legalizat consumul de astfel de produse.

Olanda

Aici a început totul – Olanda are numeroase cafenele cu profil specific, lucru care sunt punctul principal de atracție pentru turiștii străini. Iar Amsterdam a devenit o capitală foarte populară pentru cei care caută experiențe noi și interesante, astfel acest oraș este invadat în fiecare an de 1,5 milioane de turiști interesați de plăcerile interzise. Găsești marijuana sub formă de țigări, biscuiți sau chiar ca ingredient în băuturi.

Spania

Doar în orașe ca Barcelona poți achiziționa un fel de abonament care îți permite consumul de marijuana, dar ar trebui să ai grijă în celelalte regiuni; de regulă, avantajele sunt posibile doar dacă ai cetățenie spaniolă. Este modalitatea prin care Spania se asigură că turiștii de aici sunt interesați mai mult de aspectul cultural al țării decât de altfel de avantaje.

Franța

Franța a fost mereu locul în care poți explora tot felul de libertăți. Aici canabisul nu este legal, dar este tolerat și este consumat în privat. Dacă ești surprins fumând un joint în public, te vei alege cu o amendă, dar nimic mai mult. Nu trebuie să te sperii, fii discret și nu fuma în locuri publice.

Republica Cehă

Este o țară care permite consumul de marijuana în scop medicinal. Chiar dacă nu ai o prescripție de la medic, posesia unei cantități mici de produs nu va fi foarte aspru pedepsită. Există o distincție clară între marijuana și alte droguri psihotrope și ai voie să ai asupra ta 10 g pentru consum personal.