Dacă te gândești să urmezi o Facultate de Drept și nu ești sigur dacă îți dorești sau nu să devii avocat, te vom ajuta noi. Am luat în considerare cele mai populare avantaje și ți le-am expus mai jos pentru a te ajuta să te hotărăști.

Câștigurile materiale

Avocații au una din cele mai bine plătite meserii din industria de profil, iar salariile lor se ridică de regulă cu mult peste media națională. Nu înseamnă că vei deveni milionar abia ieșit de pe porțile școlii, contează foarte mult firma de avocatură la care lucrezi, nivelul de experiență și chiar zona geografică. Dacă vrei un salariu bun, ai grijă să fii printre primii absolvenți ai clasei tale, pentru a putea intra la o firmă de prestigiu într-un oraș mare.

Prestigiul

De generații întregi, meseria de avocat a fost un însemn al prestigiului și al respectului. Cu diplome impresionante, salarii generoase și un nivel de autoritate deasupra celorlalți, avocații se înscriu într-o elită de profesioniști care este însăși definiția succesului. Chiar și în ziua de astăzi, avocații se bucură de un înalt statut profesional și de o imagine sofisticată.

Oportunitatea de a ajuta

Ca avocat, vei avea posibilitatea unică de a-i ajuta pe cei care au nevoie, la nivel de individ, grup sau organizație, astfel contribuind la o lume mai bună. Mai ales dacă vei alege și cazuri pro bono sau ca avocat din oficiu, îți vei lăsa puternic amprenta asupra celor pe care i-ai ajutat atunci când situația materială i-a împiedicat să obțină suport.

Provocări intelectuale

Lucrând ca avocat poți obține imense satisfacții de nivel intelectual. Gândește-te că poți contribui la punerea pe piață a unui nou medicament care salvează vieți, sau ajuți oamenii de afaceri să obțină fuziuni de firme ce valorează milioane – cu siguranță te vei simți mult mai bine știind că ideile tale au înfăptuit lucruri mărețe.

Mediul de lucru

Avocații care lucrează în firme de avocatură, guvern sau corporații vor avea un birou impresionant cu toate dotările moderne, cu covoare plușate, canapele confortabile și ceva oameni în subordine. Unele locuri de muncă oferă chiar avantaje suplimentare, cum ar fi abonamente la săli de gimnastică sau bilete la evenimente sportive. Iar dacă alegi domeniul potrivit, s-ar putea chiar să te întâlnești cu șefi de stat sau cu vedetele preferate.

Orice domeniu ai alege, un lucru e sigur: îți vei dezvolta la maxim capacitățile cognitive, vei învăța cum să gândești analitic și organizat, iar acest lucru te va ajuta să vezi lumea cu alți ochi.